Rolluiken

Rolluiken zijn op tal van manieren zeer nuttig en verhogen aanzienlijk het comfort van de eindgebruiker. Zowel op thermisch als akoestisch vlak bieden rolluiken een extra isolatie. In de zomer houden ze de zon en de hitte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen. Ook straat- en omgevingslawaai wordt gevoelig verminderd door rolluiken.

Daarnaast geven ze een verhoogd gevoel van veiligheid aangezien rolluiken de tijd om in een woning binnen te dringen aanzienlijk verlengen. Ze bieden ook extra privacy en maken dat je kamers kan verduisteren. Ideaal voor langslapers en zij die overdag kamers donker dienen te maken.

Inbouwrolluiken zijn ook bekend als traditionele rolluiken. De as met het rolluikblad wordt in een “holle” ruimte boven het raam geplaatst. Dit type rolluik kan dus enkel worden geïnstalleerd als hiervoor de nodige plaats is voorzien.

Minder gunstig voor uw E-peil

Na de plaatsing moet het rolluik van een afwerkingskast worden voorzien. Met de steeds strengere isolatie-eisen voor woningen, worden inbouwrolluiken steeds minder toegepast. De isolatiewaarde en de luchtdichtheid van de omkasting hangen immers af van de nauwkeurigheid waarmee de schrijnwerker de werken uitvoert. Zelfs met een perfecte installatie, blijft dit type van rolluik een minder gunstig effect op het E-peil van uw woning uitoefenen.

Het alternatief op een inbouwrolluik is een compleet afgewerkt systeem, voorgeïsoleerd en met kast. Dit zijn geen inbouw-, maar opbouwrolluiken. Deze opbouwrolluiken zijn uiteraard ook bij WILMS verkrijgbaar.

Menu