Zonwering

Screens – Wilms ZIPX

WRB0600 (ZIPX®Zero)

De meest efficiënte manier om oververhitting te vermijden is de installatie van een oprolbare buitenzonwering. Zeker bij passief- en lage-energiewoningen is dit zeer belangrijk. Omdat dit type van woningen een andere bouwstijl hanteert, kunnen we hier ook andere vormen van zonwering toepassen. WILMS heeft daarom een gloednieuw windvast screensysteem ontwikkeld: WRB0600.

De maximale afmetingen van de WRB0600 zijn 6000 mm in de breedte en 6000 mm in de hoogte. Er is een beperking van 20m². Exacte maximale verhoudingen zijn opvraagbaar.

Onzichtbaar screen

Ingebouwd in de spouwmuur en dus achter de façade wordt de kast volledig aan het oog onttrokken. In opgerolde toestand verdwijnt de onderlat ook volledig in de kast. Eventuele herstellingen gebeuren aan de buitenkant van de woning waardoor de screen perfect past in de filosofie van het luchtdicht bouwen. Het plaatsen van vliegenramen blijft eveneens mogelijk.

Bediening

Dit inbouwscreen wordt altijd elektrisch bediend. Kies uit tal van opties zoals een simpele bediening met één schakelaar per screen of een aansluiting op uw bestaand domoticasysteem. De meeste flexibiliteit krijgt u met een draadloze bediening. Van muurzenders en afstandsbedieningen over automatische sturing via licht- en warmtesensoren: het systeem waakt over het binnenklimaat, ook als u niet thuis bent.

Voorzetscreens

WRB0200 – WRB0300 – WRB0400 (ZIPX®85-95-120)

Ook al wordt het soms over het hoofd gezien in de ontwerpfase: een goed geïsoleerde woning kan vandaag de dag bijna niet meer zonder buitenzonwering. De warmte van zonnige dagen kan moeilijker naar buiten en creëert al snel een broeikast-effect. In combinatie met dubbel glas kunnen screens tot 90% van de warmte buitenshuis houden. Het exacte percentage hangt af van de doekcollectie en de gekozen kleur.

Met een voorzetscreen kan u met een en zonder esthetisch afbreuk te doen aan uw woning een zonwering installeren. Het is dan ook het renovatieproduct bij uitstek.

Windvaste oplossing

Een ingenieus geleidingsysteem gecombineerd met aangelaste rits aan de zijkanten van het doek, zorgt ervoor dat harde wind de systemen niet beschadigd. Zo kan het screendoek ook naar beneden blijven op dagen met veel wind en is er van lawaaihinder geen sprake. Uit testen bij het WTCB is gebleken dat de windvaste screens van WILMS voldoen aan de hoogste eisen i.v.m. windbelasting. Zelfs bij windstoten van 12 beaufort blijft het doek in de geleiders.

3 kastmaten

Er zijn drie kastmaten, die variëren afhankelijk van de breedte en de hoogte van het systeem. De maximale afmetingen zijn de volgende

  • WRB0200 : 2700 mm (B) x 1600 mm (H)
  • WRB0300 : 4000 mm (B) x 3000 mm (H)*
  • WRB0400 : 5000 mm (B) x 6000 mm (H)*

Bovendien zijn er 3 kastvormen; schuin, rond en recht. (kast 120mm enkel schuin verkrijgbaar).

*Met beperking van m², maximale oppervlaktes zijn opvraagbaar

Zonnetenten

Gesloten kast

De klassieke BX260 laat zich met zijn geringe kastafmeting van slechts 15 cm perfect integreren in elke gevel. Bovendien heeft dit scherm een volledig gesloten kast die ervoor zorgt dat het doek volledig beschermd is tegen vuil en barre weersomstandigheden.

Menu